PLACENÍ DANĚ Z PŘÍJMU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI

PLACENÍ DANĚ Z PŘÍJMU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI

Tuto daň nemusíte platit, pokud nemovitost vlastníte alespoň 5 let.
V posledních měsících se mi ozývá více lidí, kteří uvažují o prodeji nemovitosti kterou kupovali před více jak dvěma lety, ale v kratší době než 5 let. Důvody jsou různé.

Vždy zjišťují důvod prodeje a na co dané peníze chtějí použít. To informace je pro mě důležitá z toho důvodu, abych jim mohla poradit.
Je více možností, kdy jste při prodeji nemovitosti osvobozeni od daně z příjmu.

Daň z příjmu nebudete muset platit, pokud tyto peníze použijete do jednoho roku od převzetí na uspokojení svých bytových potřeb. Nebo pokud jste odpovídající částku vynaložili na řešení bytových potřeb v roce předcházejícím. Přijetí peněz je však potřeba oznámit finančnímu úřadu.

Jsem v kontaktu i s majiteli nemovitostí, kteří chtějí svoji nemovitost prodat až příští rok při dovršení 5 let. Důvodem je, že dané peníze chtějí využít jiným způsobem.

I v takové případě jsem schopna začít řešit věci potřebné ohledně prodeje jejich nemovitosti už teď. Důležité je, aby se kupní smlouva nepodepsala dříve než uplyne doba 5 let. Kupní smlouvu je možné podepsat hned následující den po uplynutí této doby.

Pokud máte i vy takovou nemovitost a chcete ji prodat bez starostí tak se mi  ozvěte.

Realizuji prodeje nemovitostí, kdy se o vše postarám od A do Zet a majitelé nemají s prodejem žádnou starost. Pokud nechtějí nemusí se setkat ani s kupujícím.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA