JAK PRODAT DRUŽSTEVNÍ BYT

JAK PRODAT DRUŽSTEVNÍ BYT

Prodej družstevního bytu oproti bytu v osobním vlastnictví má svá specifika. Slyšela jsem i názor, že takový byt je hůře prodejný. Odpověď zní, že družstevní byt není pro každého.

 

Za své praxe realitního makléře vím, že většina lidí, kteří chtějí kupovat nemovitost mají málo vlastních prostředků a ani nevlastní jinou nemovitost. Takový  zájemci si nejčastěji kupují   nemovitost v osobního vlastnictví. Mohou si koupit i družstevní byt, pokud je možný přepis na kupujícího do jednoho roku.

 

Některé byty v družstevním vlastnictví jsou přepsat na kupujícího i za několik let. Někteří kupující, kupují družstevní byt i jako investiční nemovitost. V tom případě už jinou nemovitost vlastní. Pokud nemají celou hotovost, mohou ručit  vlastní  nemovitostí. V takovém případě jim banka půjčí.

Vše je potřeba probrat s finančním specialistou. Dle vašich závazků – jiných půjček vám zjistí, do jaké částky vám banka půjčí. Pokud ručíte jinou nemovitostí, dělá si banka vždy odhad.

Jako realitní makléř spolupracuji s kolegy z oblasti financí, kteří mé klienty prověří a zjistí do jaké částky jim banka půjčí.

Pokud máte dotaz ohledně prodeje, nebo jste  kupující a ještě před tím než podepíšete rezervaci chcete zjistit kolik vám banka půjčí tak mě kontaktujte. Ráda vám zodpovím vaše dotazy a doporučím kolegy  s oblasti financí 723 268 861 miroslava@weinfurterova.cz

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA